مقاله هنجاریابی نسخه فارسی آزمون یادگیری شنوایی ـ کلامی ری تحت p
نوشته شده به وسیله ی علی در تاریخ 95/7/30:: 5:56 صبح
مقاله هنجاریابی نسخه فارسی آزمون یادگیری شنوایی ـ کلامی ری تحت pdf دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله هنجاریابی نسخه فارسی آزمون یادگیری شنوایی ـ کلامی ری تحت pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله هنجاریابی نسخه فارسی آزمون یادگیری شنوایی ـ کلامی ری تحت pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله هنجاریابی نسخه فارسی آزمون یادگیری شنوایی ـ کلامی ری تحت pdf :
مقاله هنجاریابی نسخه فارسی آزمون یادگیری شنوایی ـ کلامی ری تحت pdf که چکیدهی آن در زیر آورده شده است، در تابستان 1389 در پایش از صفحه 307 تا 316 منتشر شده است.
نام: هنجاریابی نسخه فارسی آزمون یادگیری شنوایی ـ کلامی ری
این مقاله دارای 10 صفحه میباشد، که برای تهیهی آن میتوانید بر روی گزینهی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله آزمون یادگیری شنوایی ـ کلامی ری
مقاله حافظه
مقاله یادگیری
مقاله سالمندی
مقاله پایایی
نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: جعفری زهرا
جناب آقای / سرکار خانم: اشتفان موریتس فیلیپ
جناب آقای / سرکار خانم: زندی طاهر
جناب آقای / سرکار خانم: اکبری کامرانی احمدعلی
جناب آقای / سرکار خانم: ملایری سعید
چکیده و خلاصهای از مقاله:
در مطالعه حاضر، نسخه فارسی آزمون یادگیری شنوایی ـ کلامی ری (Rey Auditory Verbal Learning Test-RAVLT) ساخته شد و هنجاریابی، تعیین پایایی و بررسی تاثیر متغیرهای سن، جنسیت و سطح تحصیلات بر آن در جمعیت سالمندان، انجام گرفت. مواد آزمون از بین خزانه ای از کلمات رایج و با فراوانی وقوع بالا که واجد خصوصیات ساده، بامعنا، واقعی و با کمترین بار هیجانی ـ عاطفی باشند، انتخاب شدند.
در این مطالعه، دو نسخه متفاوت از آزمون تهیه گردید که هر نسخه از سه بخش اصلی 1- فهرست الف (15 کلمه)، 2- فهرست ب (15 کلمه بسیار مشابه با فهرست الف اما متفاوت) و 3- فهرست بازشناسی (فهرست الف + فهرست ب + 20 کلمه جدید) تشکیل شده است. اجرای آزمون شامل پنج مرحله تکرار فهرست الف (مراحل I تا V)، محاسبه میانگین امتیازات (مراحل I تا V)، اجرای فهرست ب، یادآوری بلافاصله (VI) و یادآوری تاخیری (VII) بعد از 20 دقیقه و بازشناسی کلمات فهرست الف (مرحله VIII یا R حرف اول Recognition) است. در بخش انجام مطالعه، بررسی حاضر از مرداد تا بهمن ماه سال 1387 به طور تصادفی طبقه ای روی 250 سالمند بدون سابقه مشکلات پزشکی یا هرگونه بیماری یا عامل تاثیرگذار بر سلامت شناختی، در محدوده سنی 60 تا 80 سال در دو جنس و سه سطح تحصیلات مقدماتی، متوسطه و دانشگاهی اجرا شد. برای بررسی پایایی نتایج نیز همبستگی امتیازات دو نسخه متفاوت از آزمون با فاصله تکمیل دو ماه از یکدیگر روی 35 نفر از افراد، بررسی گردید.
مشاهده سیر صعودی امتیازات آزمون در مراحل یک تا پنج به تاثیر تکرار مواد آزمون و وقوع اثر یادگیری اشاره داشت. با انجام آزمون رگرسیون خطی، سن و جنسیت بر اکثر بخش های آزمون و سطح تحصیلات بر کلیه مراحل آن، تاثیر معناداری را نشان داد (P<0.01). در آزمون همبستگی پیرسون نیز بین امتیازات دو نسخه متفاوت آزمون، همبستگی مثبت بالایی مشاهده شد (r>0.730، P<0.001) مطالعه حاضر نشان داد که نسخه فارسی آزمون یادگیری شنوایی ـ کلامی ری از اعتبار خوبی برخوردار است و می تواند برای ارزیابی و اظهار نظر نسبت به وضعیت حافظه و عملکرد یادگیری در سالمندان مورد استفاده قرار گیرد.
کلمات کلیدی :